Thursday, April 15, 2010

surat.........

Dear abang

Ayang nak mintak kebenaran abang untuk bawa anak-anak balik ke kampung. abang tak perlu hantar ayang sebab ayang mampu untuk bawa anak-anak ke kampung musim cuti sekolah ni dengan bas.. abang jagalah diri abang dan kereta abang baik-baik… cuma ada perkara yang ingin ayang luahkan disini…. kereta baru abang tu mahal.. harga mencecah 100k barangkali.. sebab tu abang sayangkan kereta abang lebih dari ayang.. sampaikan abang dah terlena dalam kereta abang tu sejak abang beli 3 bulan yang lalu dah masuk 3 malam….. abang sayangkan kereta abang lebih dari ayang, nak tau ngape?

Harga kereta abang tu lebih mahal dari wang hantaran yang ayah ayang letakan masa kita kahwin dulu.. cuba hantaran ayang lebih mahal dari harga kereta abang?

Tiap-tiap pagi abang mesti gosok kereta abang, nak nampak berkilat..tapi ayang nak dapat kiss g.morning pun susah

Sejak beli kereta tu, sebulan sekali macam-macam aksesori abang beli kat kereta, ayang nak dapat hadiah besday setahun sekali pun susah..

Kereta sebulan sekali abang servis, abang kata kena jaga maintainance…ayang nak dapat pi salon setahun sekali pun susah..

Kereta abang make up lawa-lawa.. tapi kalau ayang make up lawa-lawa abang kata ayang tak sedar diri kereta abang bagi makan minyak mahal-mahal cecah 100 setin pun ada, ayang nak makan pizza sekeping jer masa mengidam anak kedua kita abang kata ayang mengada-ngada.

Kereta abang kalau anak-anak sentuh sikit bodynya abang marah anak macam nak makan, ayang jatuh longkang besar boleh abang gelak

Paling menyedihkan.. ayang tanya ngape tidur dalam kereta? abang jawab takut orang curi kereta abang.. kalau ayang kena curi??

Ayang nak balik kampung dulu.. anak-anak nak jumpa atuk dengan nenek depa.. tak nak naik kereta abang takut calar. ayang calar takpe.. jaga diri elok-elok, sarapan ayang dah sediakan. ayang pi tak lama sekolah bukak ayang balik lah dengan anak-anak.. pesanan ayang..

ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU MASAKKAN MAKAN KESUKAAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU BASUHKAN PAKAIAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU GOSOKAN KEMEJA ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU SIAPKAN AIR MANDI ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU KEMASKAN RUMAH ABANG

:biggrin: :heart: :getlost: sumbangan dari blog izoblog

antara cinta dan suka

Di hadapan orang yang kita cinta, hati kita akan berdegup kencang.
Tapi di depan orang yang kita suka, hati kita akan gembira.

Di depan orang yang kita cinta, musim sentiasa berbunga-bunga.
Di depan orang yang kita suka, musim itu cuma berangin sahaja.

Jikalau kita lihat di dalam mata orang yang kita cinta, kita akan kaku.
Jikalau kita melihat mata orang yang kita suka, kita akan tersenyum.

Di depan orang yang kita cinta, lidah kelu untuk berkata-kata.
Di depan orang yang kita suka, lidah bebas berkata apa saja.

Di depan orang yang kita cintai, kita menjadi malu.
Di depan orang yang kita suka, kita akan tunjukan image yang sebenarnya.

Kita tidak boleh merenung mata orang yang kita cinta.
Tapi kita selalu merenung mata orang yang kita suka.

Bila orang yang kita cinta menangis, kita akan turut menangis.
Bila orang yang kita suka menangis, kita akan membuat dia gembira.

Perasaan cinta bermula dari kata.
Perasaan suka bermula dari telinga.

mutiara kata

  • Menangisi perpisahan akibat gagal bercinta adalah satu pembaziran mutiara jernih kita dan juga menguji sejauh mana kebodohan kita tetapi dengan menangisi dan menyesali akan dosa kita lantas meminta pengampunan dariNya akan lebih menjamin dunia dan akhirat
  • Sesungguhnya hati orang yang bodoh itu ada di mulutnya tetapi hati orang yang bijaksana ada di hatinya
  • Lihatlah di sekeliling kamu dan teguhkan pendirianmu; sepanjang hidup dan usiamu jangan mudah berputus harapan, senyum yang kau berikan dan air mata yang kau titiskan, simpan…jadikan tauladan; segala yang kau pandang dan dengar, simpan…buat pedoman

Tetibe rase nk mendengar mutiara kata...dlu kat sekolah selalu kumpul...

Monday, April 12, 2010

smart kids -pwtc

Jumaat hingga ahad kene bertugas di PWTC semperna pameran Smart Kids..uis..mcm2 ada kat sane....lg2 mascot2 tu...comel2 semuanye..







Wednesday, April 7, 2010

kursus janda baik...

Pada 29/3-31/3 kene g kursus kat janda baik anjuran jabatan...us..rase jauh tol masuk dlm..mcm2 aktiviti kene buat kat sane..boleh dikatakan x berat sgt mcm g kursus lain..mcm nilah ragam2 kami...sentiasa ceria...





ujung minggu di PD...

pada 13/3 hubby bawak p bercuti ke PD bersame2 family yg lain..umi n abah nak p kenduri kahwin di Melaka, jadi kiteorg dok kat pd dlu,aku pun ajak adik beradik aku sekali...jadi ramai2 la kiteorg berkumpul...lame x dapat kumpul same2...

hari yang penuh dgn aktiviti

balik dari hantar k.teh g plkn terus balik kg kat bagan dato.dalam perjalanan singgah pg beli ikan dekat bagan pasir..beli ikan tengiri besar punye..mcm dlm iklan megi..."Besar Punye"..
jadi kami ni yang x tau nak buat ape just duduk2 sambil ambik gambr..hehehe..nila keje adik ipar aku (k.cik)..da memang suke ambik gambar....

lepas beli ikan, kami teruskan perjalanan untuk pg ke umah cik dolah coz dia baru dapat baby boy...umi n abah akan tido umah cik dolah..tapi saya n hubby akan tdo umah kat kg bgan dato..bile dh sampai umah acik dolah, my hubby nampak pulak kayu golf, mula la dia mengarut nak main golf..aduh..pening kpala ku melayan dia...jadi nk lepaskan gian dia main la kat luar umah acik dolah..

hantar adik p plkn..

pada 21/3 adik ipar ku (k.teh) kene p plkn di Bidor perak...jadi kene hantar dia ke bas station kuala selangor..jadi tengok la gelagat budak2 nk p plkn...ada yg rambut berwarna...kesian kan...nanti sampai sane kene potong jgk..hehehee

after the D&C

lame dah x update blog ni.ialah mc 2 minggu jadi x de mase nak layar internet.lepastu naik keje pulak terus dapat keje banyak..jadi x sempat langsung nak update..hari ni terase penat pulak nk buat keje..jadi blh la meluangkan mase mengupdate blog saye ni..banyak bende dh kumpul....hehehhe..tunggu ye..saya nk letak semua aktiviti selame sebln x update...
1. masuk wad bedah untuk buat d&C.masuk wad dlm kul8 keluar dlm kul10 pg dari bilik bedah..sakitnye mase dia masukkan ubat bius dlm tiub tu, lepas dia bagi ubat bius tu terus x sedar ape,tau2 je dah keluar bilik bedah, mule2 x blh bukak mate, bile doktor kejut baru sedar.oleh kerane banyak darah keluar jadi doktor nk ambik darah untuk buat kajian, punye la susah nk ambik darah,sampai 5 kali dia cucuk cari urat x jumpe...last2 doktor pakar yg ambik..sakitnye jgn ckpla..hanya Allah je tau..