Wednesday, March 10, 2010

masuk wad

11/03/2010 kene pergi hospital ppum balik coz masuk wad.pagi2 dh kene kat sane, 730 lagi dh kene ada kat wad bedah. Jadi awal pagi dh kene keluar umah dah...nk elak jalan jem..ai..apalah dia nk buat esok..doakan la semuanye selamat hingga selesai n x de ape2 yg berlaku..malam ni dh start kene puasa sampaila esok..berdebar-debar rasanya...terima kasihla pada ummi, abah n my hubby yg mengambil berat n tolong banyak perkara.

Tuesday, March 2, 2010

berakhirla semua penantian......

pada 27/2/2010, aku telah perrgi ke klinik umra untuk membuat rutin chekup...punye tunggu selama 2 jam baru dapat jumpe doktor..mula jumpe doktor laki...kemudian dia check mcm x yakin coz baby x nampak..jadi kene tunggu lagi untuk jumpe doktor ummu..kemudian pegi la jumpe...ish...berite yang amat memeranjatkan....baby ku x bergerak sudah...heard bib dah berhenti n tumbesarannya terbantut....innalillahiwainalillahirajiun...maka sudah tiada la anak sulung ku...sungguh memeranjatkan sungguh...suami ku apa tah lgi..dia memang berharap sgt..kesian aku tgk...riak wajahnya berubah....

kemudian kiteorg balikla kerumah...sebelum tu doktor bagi pandangan samaada nak suruh cuci @ biar gugur sendiri...dia suruh balik umah n bincang dgn family..aku dah x blh pk dah...masuk je kereta air mata ku terus mengalir...ditamnah suami ku pu turut mengalirkan air mata jadi aku x dapat menyekat lagi..terasa sungguh kehilangannya..aku hanya dapat merasainya selama 2minggu sahaja...kesedihan itu hanya Allah saja yang tahu....x pe la aku n suami ku redha keatas pemergiannya...semoga rohnya dicucuri rahmat....amin..

then this week aku mc..semalam(1/3/2010) pg ppum buat checkup untuk rujukan pakar..jadi ari rabu ada appoiment... x taulah sama ada dia nk cuci atau biarkan je...badan aku dh mula sakit2...tapi darah x de keluar..aku dok umah ummi kat puncak alam sejak berita tu diketahui...diorang risau aku dok umah sorg2..suamiku pun x bagi dok umah sorang..takut jadi ape2..arini dia keje..kepala aku ni pening memikirkan apela nk dibuatnye esok...takut ya amat...aku takut masuk ward....hehhehe..